PLUS MINUS     It is hard to avoid the massive presence of the large wooden box floating over this house's garden. It is a complicated technological challenge which stretches the constructional bounderies to their edge."Hidden" on the second floor is the small terrace planted beside the box. Though almost hidden and in spite of her modesty,her presence is as important as the main garden.  The garden supplements the big "Plus" with a small gracefull "Minus". The positive-negetive relationship between them both is fertilizing and they complete each other creating a functioning whole living system.    Achieving balance is not always creating equal    The big box fully shades the outer deck and the outdoor lounge, out of consideration of the Israeli warm climate. The small garden is an ease and pleasant relaxing area beside the box.         Site area: 1000 sqm | built area: 700 sqm    Architect in charge: Michal Argov | Project management: "Shahar & Roi" | Construction: Doron Toeg | Photographs: Amit Geron     
       
     
ANDERMAN_067.jpg
       
     
ANDERMAN_017.jpg
       
     
ANDERMAN_044.jpg
       
     
ANDERMAN_032.jpg
       
     
ANDERMAN_064.jpg
       
     
ANDERMAN_046.jpg
       
     
ANDERMAN_038.jpg
       
     
ANDERMAN_066.jpg
       
     
ANDERMAN_050.jpg
       
     
ANDERMAN_051.jpg
       
     
ANDERMAN_068.jpg
       
     
ANDERMAN_057.jpg
       
     
ANDERMAN_059.jpg
       
     
ANDERMAN_063.jpg
       
     
ANDERMAN_071.jpg
       
     
ANDERMAN_073.jpg
       
     
ANDERMAN_075.jpg
       
     
      PLUS MINUS     It is hard to avoid the massive presence of the large wooden box floating over this house's garden. It is a complicated technological challenge which stretches the constructional bounderies to their edge."Hidden" on the second floor is the small terrace planted beside the box. Though almost hidden and in spite of her modesty,her presence is as important as the main garden.  The garden supplements the big "Plus" with a small gracefull "Minus". The positive-negetive relationship between them both is fertilizing and they complete each other creating a functioning whole living system.    Achieving balance is not always creating equal    The big box fully shades the outer deck and the outdoor lounge, out of consideration of the Israeli warm climate. The small garden is an ease and pleasant relaxing area beside the box.         Site area: 1000 sqm | built area: 700 sqm    Architect in charge: Michal Argov | Project management: "Shahar & Roi" | Construction: Doron Toeg | Photographs: Amit Geron     
       
     

 

PLUS MINUS

It is hard to avoid the massive presence of the large wooden box floating over this house's garden. It is a complicated technological challenge which stretches the constructional bounderies to their edge."Hidden" on the second floor is the small terrace planted beside the box. Though almost hidden and in spite of her modesty,her presence is as important as the main garden.  The garden supplements the big "Plus" with a small gracefull "Minus". The positive-negetive relationship between them both is fertilizing and they complete each other creating a functioning whole living system.

Achieving balance is not always creating equal

The big box fully shades the outer deck and the outdoor lounge, out of consideration of the Israeli warm climate. The small garden is an ease and pleasant relaxing area beside the box.

 

Site area: 1000 sqm | built area: 700 sqm

Architect in charge: Michal Argov | Project management: "Shahar & Roi" | Construction: Doron Toeg | Photographs: Amit Geron

 

ANDERMAN_067.jpg
       
     
ANDERMAN_017.jpg
       
     
ANDERMAN_044.jpg
       
     
ANDERMAN_032.jpg
       
     
ANDERMAN_064.jpg
       
     
ANDERMAN_046.jpg
       
     
ANDERMAN_038.jpg
       
     
ANDERMAN_066.jpg
       
     
ANDERMAN_050.jpg
       
     
ANDERMAN_051.jpg
       
     
ANDERMAN_068.jpg
       
     
ANDERMAN_057.jpg
       
     
ANDERMAN_059.jpg
       
     
ANDERMAN_063.jpg
       
     
ANDERMAN_071.jpg
       
     
ANDERMAN_073.jpg
       
     
ANDERMAN_075.jpg