SLIDE & SHADE     We were given a long and narrow site. It forced us place large parts of the building near the street. A fact that was disturbing both to us and the clients. In order to deal with that problem we decided that the street facing façade will be a dynamic elevation that can filter the amount of exposure of the indoor to the street and keep it controlled.    The solution we proposed was a steel system of filtering boards perforated with round holes in different sizes and density. Some of these boards are able to be put aside, entering constructed pockets. Others can revolve on a hinge. The design and technical requirements made it clear that this system needs to be developed by us completely. In some situations, In order to achieve the precise accurate product, it is not possible to settle with an existing product that can only offer a half way solution.         Site area: 1350 sqm | built area: 500 sqm    Architect in charge: Efrat Tudros | Dynamic Filtering Systen:  "Galil Technologies"  | Illustrations: Bonsai Studio
       
     
Ker_c001_P_low_new.jpg
       
     
Ker_c002_P_Low.jpg
       
     
Ker_c003_P_Low.jpg
       
     
   SLIDE & SHADE     We were given a long and narrow site. It forced us place large parts of the building near the street. A fact that was disturbing both to us and the clients. In order to deal with that problem we decided that the street facing façade will be a dynamic elevation that can filter the amount of exposure of the indoor to the street and keep it controlled.    The solution we proposed was a steel system of filtering boards perforated with round holes in different sizes and density. Some of these boards are able to be put aside, entering constructed pockets. Others can revolve on a hinge. The design and technical requirements made it clear that this system needs to be developed by us completely. In some situations, In order to achieve the precise accurate product, it is not possible to settle with an existing product that can only offer a half way solution.         Site area: 1350 sqm | built area: 500 sqm    Architect in charge: Efrat Tudros | Dynamic Filtering Systen:  "Galil Technologies"  | Illustrations: Bonsai Studio
       
     

SLIDE & SHADE

We were given a long and narrow site. It forced us place large parts of the building near the street. A fact that was disturbing both to us and the clients. In order to deal with that problem we decided that the street facing façade will be a dynamic elevation that can filter the amount of exposure of the indoor to the street and keep it controlled.

The solution we proposed was a steel system of filtering boards perforated with round holes in different sizes and density. Some of these boards are able to be put aside, entering constructed pockets. Others can revolve on a hinge. The design and technical requirements made it clear that this system needs to be developed by us completely. In some situations, In order to achieve the precise accurate product, it is not possible to settle with an existing product that can only offer a half way solution.

 

Site area: 1350 sqm | built area: 500 sqm

Architect in charge: Efrat Tudros | Dynamic Filtering Systen: "Galil Technologies" | Illustrations: Bonsai Studio

Ker_c001_P_low_new.jpg
       
     
Ker_c002_P_Low.jpg
       
     
Ker_c003_P_Low.jpg